top of page
  • Writer's pictureΠεριοδικό "Ωραίο"

Α. Πολυχρονίδης: Το ποδήλατο μπορεί να αποτελέσει το «όχημα» για την ανάπτυξη του δήμου Ωραιοκάστρο


Σύσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη με τα μέλη του ΔΣ του Ποδηλατικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου παρουσία του πρώην προέδρου του και νυν υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τη δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα», Γιώργου Μουρατίδη)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α. Πολυχρονίδης: Το ποδήλατο μπορεί να αποτελέσει το «όχημα» για την ανάπτυξη του δήμου Ωραιοκάστρου- Τι συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου με τα μέλη του τοπικού ποδηλατικού συλλόγου

Η ανάδειξη του Ωραιοκάστρου ως ποδηλατικού προορισμού και τόπου φιλοξενίας διεθνών ποδηλατικών διοργανώσεων βρίσκεται στις προτεραιότητες του υποψηφίου δημάρχου, Ανέστη Πολυχρονίδη ο οποίος είναι πεπεισμένος πως το ποδήλατο βουνού και ο ορεινός όγκος του Ωραιοκάστρου μπορούν να αποτελέσουν βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη του δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πολυχρονίδης συναντήθηκε με τα μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου παρουσία του πρώην προέδρου του και νυν υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τη δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα», Γιώργου Μουρατίδη. Συζήτησαν για το μέλλον του ποδηλάτου στο Ωραιόκαστρο, αλλά και για τις αναπτυξιακές προοπτικές του Ωραιοκάστρου με «όχημα» την ποδηλασία. Επίσης, πραγματοποίησαν αυτοψία στο βουνό για να εξετάσουν αφενός μεν τα υφιστάμενα ποδηλατικά μονοπάτια και τις πίστες κατάβασης, αφετέρου δε τις προοπτικές που υπάρχουν για τη δημιουργία νέων διαδρομών.

«Ακούσαμε από τα μέλη του ποδηλατικού συλλόγου τις απόψεις τους για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω ο ορεινός όγκος που αγκαλιάζει τον δήμο μας ώστε να καταστεί το Ωραιόκαστρο κέντρο ποδηλάτου και σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου προσθέτοντας πως σύντομα θα ανακοινώσει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του ορεινού όγκου με βάση το ποδήλατο. Άλλωστε, τον συγκεκριμένο στόχο υπηρέτησε ο κ. Πολυχρονίδης και ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων την περίοδο 2011-14 στηρίζοντας τότε πλήρως το όραμα του ποδηλατικού συλλόγου για την ανάπτυξη -με αειφόρο, τουριστικό, αθλητικό, αλλά και περιβαλλοντικό χαρακτήρα- του ποδηλάτου βουνού και του ορεινού όγκου. Εκείνη την περίοδο δημιουργήθηκε το πρώτο ποδηλατικό μονοπάτι και στη συνέχεια αλλά τρία, ενώ διοργανώθηκαν δράσεις που έδωσαν άλλη πνοή στον δήμο Ωραιοκάστρου.

«Ζούμε στην ομορφότερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με πλεονεκτική γεωγραφική θέση η οποία παραμένει ανεκμετάλλευτη. Εμείς έχουμε τη βούληση και το σχέδιο ώστε να κάνουμε όλο τον Δήμο Ωραιοκάστρου πόλο έλξης για τους Θεσσαλονικείς -και όχι μόνο- και να προσελκύσουμε πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις με επίκεντρο και το ποδήλατο. Επεξεργαζόμαστε δράσεις που θα τονώσουν την τοπική αγορά και τα τοπικά προϊόντα και θα αναδείξουν το φυσικό περιβάλλον και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας», σημείωσε ο Ανέστης Πολυχρονίδης υπογραμμίζοντας πως πέραν των οικολογικών και περιβαλλοντικών μηνυμάτων που «συνοδεύουν» το ποδήλατο, όλες οι κοινότητες του δήμου και η πόλη του Ωραιοκάστρου θα έχουν και οικονομικά οφέλη από την ανάδειξη του διευρυμένου δήμου ως ελκυστικού ποδηλατικού προορισμού και μάλιστα με διεθνές «χρώμα». «Σχεδιάζουμε ένα ποιοτικό τοπικό δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών το οποίο θα αναδεικνύει την ομορφιά της φύσης και θα προβάλλει ταυτόχρονα το πολιτιστικό και λαογραφικό δυναμικό της κάθε κοινότητας, τα τοπικά προϊόντα, αλλά και τις τοπικές αγροτουριστικές επιχειρήσεις όπως τυροκομεία, οινοποιεία, κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες, καθώς και τους τοπικούς συνεταιρισμούς», είπε ο κ. Πολυχρονίδης υπενθυμίζοντας πως το ποδήλατο μπήκε στη «ζωή» του Ωραιοκάστρου το 2011, όταν το ποδηλατικό τμήμα του ΠΑΟΚ κατέθεσε πρόταση στην τότε διοίκηση του δήμου για τη διοργάνωση ενός αγώνα ποδηλάτου βουνού στον ορεινό όγκο. «Ο αγώνας έγινε και είχε τεράστια επιτυχία με τη συμμετοχή 170 ποδηλατών. Το 2012 οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 240 με αποτέλεσμα κάποιοι φίλοι του ποδηλάτου, εδώ στο Ωραιόκαστρο, να δημιουργήσουν τον ποδηλατικό σύλλογο με τον οποίο είχαμε άψογη συνεργασία. Όταν τέτοιοι άνθρωποι στηρίζονται από την τοπική αυτοδιοίκηση τότε κάνουν θαύματα. Σχεδίασαν, πήραν αδειοδότηση για μια διαδρομή κατάβασης mountainbike και ξεκίνησαν τη διοργάνωση αγώνων. Φτάσαμε μάλιστα να φιλοξενούμε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ήταν μια τεράστια επιτυχία του συλλόγου και των ανθρώπων του που πραγματικά -με τη δική μας στήριξη (σ.σ. τότε ο κ. Πολυχρονίδης ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων), πέτυχαν θαύματα. Πάνω σε αυτό μπορούμε να ‘’χτίσουμε’’ έναν ισχυρό ποδηλατικό προορισμό», τονίζει ο κ. Πολυχρονίδης υπογραμμίζοντας, παράλληλα πως «όλοι οι φίλοι του ποδηλάτου από τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να γνωρίσουν τον ορεινό μας όγκο ο οποίος είναι βατός και προσφέρεται όχι μόνο για ποδηλασία αλλά και για ορειβασία και μάλιστα με μια υπέροχη θέα, καθώς με καλό καιρό μπορεί να δει από το Μπέλες μέχρι το Καϊμακτσαλάν, τα Πιέρια όρη, τον Όλυμπο και το Πήλιο!».

8 views0 comments

Comments


bottom of page