top of page
  • Περιοδικό "Ωραίο"

Δωρεάν τεστ covid-19 ζητά η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡOΥΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡOΥ Πληροφορίες:ΝικολαοςΓ.Νταμπαλής e-mail:egoraio@gmail.com Ωραιόκαστρο,27/10/2020 Αρ.Πρωτ.94 Προς: Πίνακας Αποδεκτών


ΘΕΜΑ:«Δωρεάν τεστcovid-19 και ασφαλής λειτουργία σχολικών μονάδων εν μέσω συνεχόμενων κρουσμάτων και στενών επαφών»

Η εμφάνιση καθημερινών κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας προβληματίζει τους Γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, που έχει χτυπήσει την πόρτα και στα σχολεία της περιοχής.

Τώρα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Απαιτούμε:

· Την διενέργεια δωρεάν τακτικών tests στους εκπαιδευτικούς ανά δύο εβδομάδες και δειγματολογικά στους μαθητές.Υποχρεωτικά δωρεάν τεστ και στο προσωπικό καθαριότητας ανά δύο Εβδομάδες. Στην περίπτωση θετικού κρούσματος σε σχολική μονάδα υποχρεωτικάτεστ σε όλους τις στενές επαφές του κρούσματος.

· Τις προσλήψεις καθαριστριών για την εξασφάλιση του συνεχούς καθαρισμού σε όλη την διάρκεια λειτουργίας του σχολείου όπως ακριβώς αναφέρονται στις εξαγγελίες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ «Η συχνή, καθημερινή και συστηματική καθαριότητα και εφαρμογή απολυμαντικών στις επιφάνειες και τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων κρίνεται κομβικής σημασίας για τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19»

· Τις προληπτικές απολυμάνσεις κάθε 2 εβδομάδες σε όλα τα σχολεία και στην περίπτωση κρούσματος την απολύμανση της σχολικής μονάδας ( όπως και γίνεται από τις σχολικές επιτροπές του Δήμου μας ) και αν είναι δυνατόν το κλείσιμο του σχολείου για μία ημέρα ώστε να γίνεται η απολύμανση άμεσα.

· Την επιπλέον χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο επιπλέον κόστος που έχουν επωμιστεί λόγω covid-19,ώστε να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν όλα τα παραπάνω (προσωπικό καθαριότητας, δωρεάν τεστ, απολυμάνσεις, εξοπλισμός σχολείων σε ΤΠΕ).

· Την διαμόρφωση των υπαρχόντων χώρων, ώστε να είναι ασφαλής η παραμονή των μαθητών στις αίθουσες., και την αναζήτηση νέων χώρων σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.Λέμε ξεκάθαρο ΟΧΙ σε αίθουσες διδασκαλίες σε υπόγεια ή με μικρή χωρητικότητα και με έλλειψη επαρκούς αερισμού.

· Το ωρολόγιο πρόγραμμα που εφαρμόζουν οι σχολικές μονάδες να αναπροσαρμοστεί με μικρότερο χρόνο διδασκαλίας και αύξηση του χρόνου των διαλειμμάτων, ώστε να αερίζονται επαρκώς οι αίθουσες

· Να οριστεί επιτέλους τι εννοούν οι αρμόδιοι λέγοντας «διαλείμματα μάσκας».

· Σχολικός Νοσηλευτής σε κάθε σχολική μονάδα, ώστε μαζί με όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά του, να οριστεί και υπεύθυνος για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων, λοίμωξης COVID-19 για την σωστή αντιμετώπιση και διαχείριση ενός κρούσματος

· Στην περίπτωση κλεισίματος να διασφαλιστούν όλα όσα ζητήσαμε με σχετικό μας έγγραφο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (α.π.93/17-10-2020πατήστε εδώ)

Η παρουσία των παιδιών στο σχολείο, είναι απαραίτητη, καθώςπροάγονται οι κοινωνικέςσχέσεις με τους συμμαθητές και τους διδάσκοντες. Η συμμετοχή στο παιχνίδι και τις αθλητικές δραστηριότητες έχουν μεγάλη σημασία τόσο για την κοινωνική και συναισθηματική ολοκλήρωση των παιδιών και των εφήβων όσο και για τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Η πλήρης λειτουργία του σχολείου είναι σημαντική και για τους εργαζόμενους γονείς που έτσι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία.

Η πλήρης λειτουργία του ολοήμερου και η βοήθεια που προσφέρει, είναι αναμφισβήτητη όσον αφορά στην παιδαγωγική του σημασία , την εκπαιδευτική διαδικασία , περιορίζοντας ταυτόχρονα την επαφή των παππούδων και των γιαγιάδων με τα εγγόνια.

Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ των παιδιών μας στο σχολείο είναι υποχρέωση όλων των αρμοδίων και δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Όποιο και αν είναι το κόστος μιλάμε για τα παιδιά μας, τα παιδιά σας.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Με εκτίμηση το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

ΠΡΟΣ

1. Υπουργείο Υγείας, Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγεία

2. Υπουργείο Εσωτερικών

3. ΕΟΔΥ

4. Υπουργείο Προστασία του Πολίτη ΓενικήΓραμματεία Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

5. Περιφέρεια τμήμα υγείας, Διεύθυνση Υγιεινής και υγειονομικού ελέγχου

6. Πολιτική Προστασία Περιφέρειας

7. Α ΠΕΣΥ Θεσσαλονίκης, Ιπποκράτειο

8. Δήμο Ωραιοκάστρου, Δήμαρχος

9. Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου

10. Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Ωραιοκάστρου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1. Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας& Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

2. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης

3. Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης

4. Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ωραιοκάστρου

5. Σχολικές μονάδες Ωραιοκάστρου

6. Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Ωραιοκάστρου

7. Ομοσπονδία Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

33 views0 comments
bottom of page