top of page
  • Writer's pictureΠεριοδικό "Ωραίο"

ΕΝΑ ΑΛΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥΓια δεύτερη φορά στη σύντομη ιστορία του Μυγδονιακού, η ομάδα των παγκορασίδων κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ 2018-2019 και για πρώτη φορά θα συνεχίσει στην ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος!

Στις 15/6/2019 στο κλειστό γήπεδο της ΧΑΝΘ "Μίμης Τσικίνας" ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα παγκορασίδων της ΕΠΕΣΘ που ξεκίνησε με 40 συλλόγους και τελείωσε με το Final 4 μεταξύ των ομάδων του ΠΕΡΣΕΑ, ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥ, ΔΕΚΑ και ΑΣ ΑΡΗ. Οι Πορτοκαλί χρειάστηκε να κερδίσουν την ομάδα ΔΕΚΑ του Ευόσμου φτάνοντας στο tie break 2-3(17-25)(25-22)(22-25)(25-17)(13-15), να παλέψουν με κάθε τρόπο έναν ιδιαίτερο αντίπαλο τον ΠΕΡΣΕΑ, αλλά να ηττηθούν με 0-3(24-26)(18-25)(10-25) και τέλος να πάρουν με μεγάλη δυσκολία δύο σετ από τον μαχητικό ΑΣ ΑΡΗ που υπέκυψε στο τέλος με 1-3(24-26)(25-17)(15-25)(20-25). Έτσι η κορυφή του φετινού πρωταθλήματος παγκορασίδων βάφτηκε πορτοκαλί, αφού ο ΠΕΡΣΕΑΣ ολοκλήρωσε αήττητος το πρωτάθλημα και το Final 4, ενώ ο ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ πρόσθεσε ένα ακόμη πολύτιμο αργυρό μετάλλιο στη συλλογή του. Οι μικρές ηρωίδες της Μυγδονίας πανηγύρισαν μία ακόμη διάκριση που τόσο πολύ αγωνίστηκαν για να πετύχουν και που πολλές πιο έμπειρες και αξιόλογες ομάδες προσπάθησαν να της την στερήσουν. 

Όλη η φετινή αγωνιστική πορεία των παγκορασίδων είναι σε αυτό το link: http://mygdoniakos.gr/component/jem/category/6-protathlima-pagkorasidon Ο βασικός κορμός της ομάδας παγκορασίδων του Συλλόγου αποτελείται από κορίτσια που έχουν γεννηθεί το 2004, όμως πολύ σημαντική και απαραίτητη ήταν η αγωνιστική παρουσία όλη τη χρονιά και των μικρότερων αθλητριών του 2005, 2006 και 2007(!) που υποστήριζαν ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της ομάδας. Με προπονήτρια την αρχιτέκτονα του Μυγδονιακού Τρύψια Άντζυ οι:

Πανούση Χάιδω - Ειρήνη, Αλμέτα Ιωάννα, Τουμπέλη Σοφία, Τσιάνη Χρυσή, Χατζηαντωνίου Βασιλική, Βεζύρη Ιωάννα, Γκουντή Παναγιώτα, Χατζηευστρατίου Μιχαέλα, Μπιτάρη Πασχαλία, Ποροίτη Δήμητρα, Διαμέλα Μάγδα, Σωτηρίου Σοφία, Γιάμπαστου-Πουλέκα Αικατερίνη, Σμαραγδά Γεωργία, Μαράνα Γεωργία

απέδειξαν ότι το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα με πολλή δουλειά, προπόνηση, επιμονή και υπομονή, αλλά πάνω από όλα με καρδιά, αγάπη για το άθλημα και πάθος! Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή ΠΕΡΣΕΑ, στη ΔΕΚΑ και ΑΣ ΑΡΗ, σας ευχόμαστε να συνεχίσετε πιο δυνατά στην ημιτελική φάση, γιατί και εμείς μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι, προσπαθώντας να σας ξεπεράσουμε αγωνιστικά! Την Τρίτη 18/6/2019 και μετά την κλήρωση οι ομάδες ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ, ΟΠΑΘ ΠΕΡΣΕΑΣ, ΔΕΚΑ, ΑΟ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΜΑΙΣΤΡΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΣ ΙΤΕΑΣ & ΑΓΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ θα χωριστούν σε ομίλους Α και Β (με 4 ομάδες ο καθένας). Οι ομάδες θα τοποθετηθούν με κλήρο με τον περιορισμό ότι ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής της ίδιας Ένωσης/Περιφέρειας δεν θα τοποθετηθούν στον ίδιο όμιλο. Σε κάθε έναν από τους ομίλους θα διεξαχθεί τουρνουά ενός γύρου (ένας προς όλους) με βαθμολογία και στην Τελική Φάση θα προκριθεί η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση σε κάθε έναν από τους τέσσερις συνολικά ομίλους της χώρας.

Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες των συλλόγων. Ο άνθρωποι του Μυγδονιακού είμαστε ήδη υπερήφανοι για τις παγκορασίδες μας, οι Πορτοκαλί όμως αποφάσισαν να είναι εκεί για να διεκδικήσουν περισσότερα!

7 views0 comments

Commentaires


bottom of page