top of page
  • Writer's pictureΠεριοδικό "Ωραίο"

Η Ειρήνη Τσιταμπάνη –Κέπετζη και ο Θεόδωρος Δ. Τσακαλίδης στηρίζουν τον Ανέστη Πολυχρονίδη

Η Ειρήνη Τσιταμπάνη –Κέπετζη και ο Θεόδωρος Δ. Τσακαλίδης στηρίζουν τον Ανέστη Πολυχρονίδη- Θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ωραιοκάστρου

Ακόμα δύο σημαντικές προσωπικότητες από την τοπική κοινωνία του Ωραιοκάστρου με πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία συντάσσονται στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου, Ανέστη Πολυχρονίδη και θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στον Δήμο Ωραιοκάστρου στις επικείμενες αυτοδιοκητικές εκλογές του Μαΐου.

Πρόκειται για τον Θεόδωρο Δ. Τσακαλίδη -ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ωραιοκάστρου, ενώ οι παππούδες του, πρόσφυγες από τον Πόντο, ήταν από τους πρώτους κατοίκους του χωριού- και για την Ειρήνη Τσιταμπάνη –Κέπετζη η οποία έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος από το 2002 έως το 2014 και αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής την περίοδο 2011- 2014.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στήριξης και τα βιογραφικά των δύο νέων υποψηφίων με τη «Συνεργασία Τώρα» έχουν ως ακολούθως:


1.Ειρήνη Κέπετζη –Τσιταμπάνη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος ΔΕ Ωραιοκάστρου Δήμου Ωραιοκάστρου

Δήλωση στήριξης στον Ανέστη Πολυχρονίδη

«Γιατί στηρίζω τον Ανέστη …

Στηρίζω τον Ανέστη

• επειδή μας συνδέουν κοινές δημιουργικές αυτοδιοικητικές μνήμες 20 χρόνων,

• επειδή μαζί αγωνιστήκαμε για δημοκρατία, ισονομία και πολιτικό πολιτισμό στα προ Καλλικράτη Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Ωραιοκάστρου,

• επειδή μαζί με συνεργάτες και φίλους ονειρευτήκαμε το όραμα για ένα Ωραιόκαστρο αντάξιο της ιστορίας του, για μια Καλλιθέα της δύναμης και της παραγωγικότητας και μια Μυγδονία στη θέση που της ανήκει δια μέσου των αιώνων,

• επειδή μαζί ζυμώσαμε τα πρώτα “καρβέλια” του Καλλικρατικού Δήμου σε δυό αντιδημαρχείες που απαιτούσαν σκληρή δουλειά και συμμετοχικότητα, πόρτες, αυτιά και καρδιές ανοιχτές στην καθημερινότητα του πολίτη χωρίς να χάνεται το όραμα δημιουργίας ενός Δήμου ζηλευτού με προοπτική και μέλλον για τη νεώτερη γενιά.

Στηρίζω τον Ανέστη

• επειδή αγαπάει το Ωραιόκαστρο,

• επειδή έχει ήθος, καθαρή ματιά και γνώσεις για να πάμε το Δήμο Ωραιοκάστρου σε ένα άλλο επίπεδο!!!

Εδώ που οι συμπολίτες μας ονειρεύονται να ζήσουν τις επόμενες δεκαετίες, εδώ που οι νέοι συνυποψήφιοι μας οραματίζονται το δικό τους μέλλον».

Βιογραφικό της Ειρήνης Τσιταμπάνη- Κέπετζη

Η Ειρήνη Τσιταμπάνη - Κέπετζη γεννήθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας από το ΑΠΘ και με σπουδές Παιδαγωγικής, εργάστηκε ως καθηγήτρια Γαλλικής στο Δημόσιο σχολείο, στην Αράχοβα, στο Δίστομο,στη Λιβαδειά, στον Ορχομενό,στην Πολίχνη και στη Θεσσαλονίκη στο 23ο και το 17ο Λύκειο και στο Ε.Π.Λ. Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Στο σχολείο αυτό ασχολήθηκε πιλοτικά (1988-1995) με τα Εκπαιδευτικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα Ανταλλαγών και COMENIUS.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις προκλήσεις και τις προοπτικές την κέρδισαν, έδωσε το δικό της αγώνα μέσα σε τρία συνεχόμενα Δημοτικά Συμβούλια και εκπροσώπησε πολλές φορές το Δήμο Ωραιοκάστρου ως Εκλεγμένη Γυναίκα στα Συνέδρια του αντίστοιχου Φορέα, τη δεκαετία 2000-2010.

Στην πρώτη καλλικρατική περίοδο του Ενιαίου Δήμου Ωραιοκάστρου (20011-2014) διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής και εργάστηκε για την εκπαίδευση και τη σχολική στέγη σε Καλλιθέα, Μυγδονία και Ωραιόκαστρο καθώς και για την αναβάθμιση των κοινωνικών δομών.

Έχει, όπως λέει η ίδια, προτερήματα και ελαττώματα, έχει πείσμα και επιμονή, έχει όνειρα για τον τόπο που διάλεξε να ζει εδώ και 35 χρόνια με την οικογένειά της, τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Σας καλεί να συμπορευτείτε μαζί της σ΄ αυτόν τον δρόμο τον καλό, για το καλό του τόπου μας».2. Θεόδωρος Δ. Τσακαλίδης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου

Δήλωση στήριξης του Θεόδωρου Δ. Τσακαλίδη στον Ανέστη Πολυχρονίδη

«Τα επόμενα χρόνια το Ωραιόκαστρο θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε μια πόλη με ανεπτυγμένες υποδομές (οδικό δίκτυο και συγκοινωνία) και αναβαθμισμένη αισθητική με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Μια πόλη που θα προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής και άνθηση της τοπικής οικονομίας, διασφαλίζοντας την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική δραστηριότητα των δημοτών και θα αποτελεί την πρώτη επιλογή για κατοικία ή επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η επιλογή στο πρόσωπο του Δημάρχου είναι κρίσιμη για την υλοποίηση του παραπάνω στόχου. Στηρίζω τον Ανέστη Πολυχρονίδη για νέο Δήμαρχο διότι ο Ανέστης έχει πολυετή εμπειρία και γνώση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι κυριολεκτικά αφιερωμένος στην προσπάθεια βελτίωσης, προόδου και ανάπτυξης του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Πέρα, όμως, από τις καλές προθέσεις κάποιου να προσφέρει, έχει τις ικανότητες και τη δύναμη να πετύχει; Απερίφραστα, ναι. Το απέδειξε άλλωστε κατά τη διάρκεια που ήταν αντιδήμαρχος τεχνικών έργων με το έργο που πραγματοποίησε δουλεύοντας ακούραστα και αποτελεσματικά μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας του.

Ο Ανέστης, πέρα από ικανότητες, έχει και ένα σπάνιο ήθος, αρχές και εντιμότητα που αναγνωρίζονται από όλους τους πολίτες. Πιστός σε αυτές τις αρχές, έχει καταρτίσει μια ομάδα με ενεργούς πολίτες με αξίες, στόχους και διάθεση προσφοράς.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την τοπική αυτοδιοίκηση απαιτεί συνεργασίες, συγκλίσεις και διάλογο, όχι συγκρούσεις και φιλονικίες. Ο Ανέστης απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι υπέρ του διαλόγου και όχι των συγκρούσεων στηρίζοντας ορθές και ωφέλιμες προτάσεις από όπου κι αν προέρχονταν. Ο Ανέστης Πολυχρονίδης είναι ο ιδανικός Δήμαρχος της νέας εποχής: ενώνει και δεν διχάζει, συνεργάζεται και ακούει, εργατικός και αποτελεσματικός, τίμιος και ηθικός».

Βιογραφικό του Θεόδωρου Τσακαλίδη

Ο Θεόδωρος Δ. Τσακαλίδης γεννήθηκε το 1967 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αγγλία (UMIST). Εργάστηκε για 8 χρόνια σε πολυεθνική εταιρεία ως Διευθυντής Βορείου Ελλάδος και Υπεύθυνος Εξαγωγών στις Βαλκανικές χώρες.

Τα τελευταία 20 χρόνια δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο, συνιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας δημόσιων και ιδιωτικών έργων.

Ζει μόνιμα στο Ωραιόκαστρο και είναι γιος του Δαμιανού Τσακαλίδη, συνταξιούχου ΟΤΕ, με καταγωγή από τους πρώτους πρόσφυγες κατοίκους του Ωραιοκάστρου. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου (2011-2014).

43 views0 comments

Comments


bottom of page