top of page
  • Writer's pictureΠεριοδικό "Ωραίο"

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥτου Γρηγόρη Εδιρνέλη*

Χωρίς καμιά ντροπή, τον τελευταίο καιρό, διαδραματίζεται στο Ωραιόκαστρο ένα μεταγραφικό παζάρι που θα το ζήλευαν ακόμη και επαγγελματικοί αθλητικοί σύλλογοι.

Συγκεκριμένες δημοτικές παρατάξεις, παλιές και «νέες» ασκούνται στο άθλημα του «έλα εσύ – φύγε εσύ». Άραγε όλοι αυτοί οι κύριοι (με τις πολλές μεταγραφές στο παρελθόν από παράταξη σε παράταξη) τι μπορούν να προσφέρουν τώρα, που δεν το πρόσφεραν τόσα χρόνια; Τόσο καιρό τι έκαναν οι νυν υποψήφιοι που κατά καιρούς διοίκησαν από πρωτοκλασάτες θέσεις το Δήμο μας;

Ενώ ο κόσμος γελά πίσω από την πλάτη τους, αυτοί βαυκαλίζονται με την αυταρέσκεια και την πολιτική τους μυωπία, πιστεύοντας πως αλλάζοντας δημοτική παράταξη, εισέρχονται στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και εξέρχονται εξαγνισμένοι και ανανεωμένοι, έτοιμοι για νέους και οραματικούς αγώνες. Ατυχώς όμως γι αυτούς, (παρόλες τις αφελείς πολιτικοδικαιολογίες και τα φληναφήματα που ψελλίζουν για τις μεταπηδήσεις τους) δεν φαίνεται να πείθουν ούτε τους πιο καλοπροαίρετους ψηφοφόρους. Άλλωστε είναι γνωστό ότι «την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανένας».

Το τελευταίο διάστημα, εν είδει ποδοσφαιρικών μεταγραφών, παρατηρούμε απίθανες μετακινήσεις ατόμων (ικανών και μη) ανδρών και γυναικών, εκ των οποίων κάποιοι θέλουν να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και κάποιοι άλλοι, με στοιχεία εγωιστικής, φλύαρης, θρασύτατης και περίεργης προσωπικότητας μετακόμισαν σε άλλα ψηφοδέλτια, τα οποία πριν μέμφονταν και αντιπολιτευόταν με πάθος.

Οι δε «μπαρουτοκαπνισμένοι» παλαιότεροι υποψήφιοι μετά την πελατειακή και ρουσφετολογική τακτική που εφάρμοσαν στο πέρασμα τους, απαιτούν να επανεκλεγούν για να συνεχίσουν το «έργο» τους ενώ οι νεώτεροι μεταγραφέντες για να ικανοποιήσουν τις «κενοδοξίες» τους. Επίσης, κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι βγήκαν από την αφάνεια καιτο σκοτάδι της πολιτικής, στο οποίο είχαν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια, για να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο με lifestyle φωτογραφίσεις και glamour συναθροίσεις. Η ιδεοληψία αυτών των υποψηφίων συμβούλων και δημάρχων έχει αποκλειστικό στόχο τις «καρέκλες» και το θρόνιασμα τους σε αμειβόμενες θέσεις, με τα συναφή οφέλη που απορρέουν από αυτές.

Τι μπορούν άραγε να προσφέρουν όλοι αυτοί, αφού τους περισσοτέρους τους διακατέχει η αλαζονεία, το ατομικό συμφέρον, η ματαιοδοξία και ο τυχοδιωκτισμός;

Αυτό πιθανό να αφορά μικρή ή μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση. Όμως είναι φαινόμενο που παρατηρείται πολύ έντονα στις μέρες μας, αφού υπάρχουν πολλοί που νομίζουν ότι είναι αξιόλογοι γυρολόγοι υποψήφιοι, ενώ στην ουσία είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Αυτές τις «μεταγραφές», όπως λέγονται στην ποδοσφαιρική διάλεκτο και τις «μεταμοσχεύσεις» όπως ονομάζονται στην ιατρική, όχι απλά τις αποδέχονται αλλά και τις επιδιώκουν με πάθος οι περισσότεροι εκ των επικεφαλής των παρατάξεων. Είτε γιατί πιστεύουν ότι θα διευρύνουν το εκλογικό σώμα προς την παράταξη τους, (αυτό είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη πολιτική ανοησία) είτε γιατί πιστεύουν ότι οι νεομεταγραφέντες είναι ικανοί και ότι προέρχονται από παρθενογένεση ούτως ώστε να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο από τον δικό τους παραταξιακό χώρο.

Δυστυχώς κάποιες φορές τις «μεταγραφές» αυτές κινούν και παροτρύνουν από το παρασκήνιο, ανθρωπάρια που έχουν μάθει να ζουν στο σκοτάδι, για να καλύπτουν την δική τους προσωπική ανεπάρκεια και έτσι λειτουργώντας υποχθόνια, ικανοποιούν τα όποια κόμπλεξ τους διακατέχουν.

Τελικά το αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω νοσηρών καταστάσεων είναι να δημιουργούνται «προσωπικότητες», που τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να προσδιορίσεις με βεβαιότητα ούτε το πολιτικό τους πιστεύω ούτε και την πολιτική τους σοβαρότητα.

Καλύπτονται με τις λέξεις, «νέο», καινοτόμο», «πρωτοποριακό», «ανεξάρτητο», «ακηδεμόνευτο» και άλλα παρόμοια, ενώ είναι πλήρως κομματικοποιημένοι και εξαρτώμενοι από τους πολιτικούς οργανισμούς που ανήκουν.Κυκλοφορούν στις επάλξεις της δήθεν «προσωπικής τους θυσίας και προσφοράς» για το καλό των πολιτών του Ωραιοκάστρου. Μάλιστα έχουν τα θράσος και την υποκρισία να κατηγορούν τους αντιπάλους τους για κομματισμό.!!!(εδώ γελάνε)

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω προς όλουςανεξαιρέτως τους ενδιαφερόμενους και μυγιαζόμενους από ενοχλητική μύγα, να αναλογιστούν ότι οι μεταγραφές παικτών γίνονται με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ώστε ο «νέος παίκτης» να λειτουργήσει σωστά και ομαδικά προς το σύνολο της ομάδας γιατί εάν δεν προσαρμοστεί θα τον «φάει» ο πάγκος. Παράλληλα τους υπενθυμίζω πως οι μεταμοσχεύσεις οργάνων γίνονται πάντα κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις και ειδικές εξετάσεις συμβατότητας διότι εάν δεν είναι συμβατά τα μοσχεύματα τα αποβάλλει ο οργανισμός ως ξένα σώματα.

Στην πράξη βέβαια (τις περισσότερες φορές) η παράταξη τους αποβάλει διότι δεν είναι αφομοιώσιμοι και συμβατοί προς τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο λειτουργίας της. Επομένως είναι ξένο σώμα και στο τέλος, αργά ή γρήγορα, εξαφανίζονται από τον πολιτικό στίβο όπως ακριβώς ένας ανθρώπινος οργανισμός δεν δέχεται ασύμβατα όργανα και επομένως πεθαίνει.

Καλή πορεία σε όλους τους ανανήψαντες «φωστήρες – σωτήρες»των δημοτικών πραγμάτων.

Ο Γρηγόρης Εδιρνέλης είναι δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Ωραιοκάστρου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

51 views0 comments

Comments


bottom of page