top of page
  • Writer's pictureΠεριοδικό "Ωραίο"

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των ανοιχτών συζητήσεων «Μιλήστε με τον Ανέστη»


Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των ανοιχτών συζητήσεων «Μιλήστε με τον Ανέστη»- Και τώρα… «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές»!

Οι κάτοικοι της Γαλήνης, του Παλαιοκάστρου και του Ωραιοκάστρου, μίλησαν με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη ο οποίος ανακοίνωσε και τη μη εμπλοκή της παράταξής του στις επτά κοινοτικές εκλογές εκτός της Δημοτικής Ενότητας Ωραιοκάστρου

Την ανυπαρξία έργου κατά την πενταετία που πέρασε, την εγκατάλειψη ολόκληρων περιοχών και την αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής για τα προβλήματα της καθημερινότητας που βασανίζουν τους κατοίκους του Παλαιοκάστρου, της Γαλήνης και του Ωραιοκάστρου, ανέδειξαν οι ίδιοι οι πολίτες στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το βράδυ της Τετάρτης (27/2) με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη.

Ήταν η δέκατη ανοιχτή συζήτηση με την οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος των συναντήσεων «Μιλήστε με τον Ανέστη» που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα».

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο, οι κάτοικοι είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους, τις εύστοχες επισημάνσεις τους, τις ιδέες αλλά και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της ασφάλειας, της καθαριότητας, του φωτισμού, της κινητικότητας των πεζών και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μίλησαν ακόμη «με τον Ανέστη» για τις ελλείψεις που διαπιστώνουν στο «μέτωπο» των σχολικών, πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών.

«Και στο Ωραιόκαστρο, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές του διευρυμένου δήμου μας, δεν έγινε ούτε ένα ολοκληρωμένο έργο την τελευταία πενταετία», υπογράμμισε ο Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος έδωσε μια γεύση για τον τρόπο με τον οποίο θα διοικήσει ως δήμαρχος. «Με τη συνεργασία και στηριζόμενοι στο ανθρώπινο δυναμικό του Ωραιοκάστρου μπορούμε να κάνουμε θαύματα και να δώσουμε στον τόπο μας τη θέση που του αξίζει. Ζούμε στην ομορφότερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με πλεονεκτική γεωγραφική θέση η οποία παραμένει ανεκμετάλλευτη. Εμείς έχουμε όραμα και σχέδιο ώστε να κάνουμε όλο το Ωραιόκαστρο πόλο έλξης για τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο και να προσελκύσουμε πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις που θα τονώσουν την τοπική αγορά, θα αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα και τα άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και θα αλλάξουν την εικόνα για τον δήμο μας», σημείωσε ο Ανέστης Πολυχρονίδης.

Ο Ανέστης στις γειτονιές

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε πως τις ανοιχτές συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους κατοίκους όλων των κοινοτήτων σε κλειστούς χώρους διαδέχονται οι συναντήσεις στις γειτονιές. «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές», είναι το επόμενο «βήμα» συνάντησης του υποψηφίου δημάρχου με όλους τους πολίτες, σε όλες τις «γωνιές» του δήμου. «Καλέστε μας στη γειτονιά σας για να συζητήσουμε επί τόπου τα προβλήματα και τις προτάσεις σας», επισήμανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα», διαβεβαιώνοντας πως οι ανοιχτές συζητήσεις θα συνεχιστούν και όταν θα εκλεγεί δήμαρχος, καθώς θα ενημερώνει για την πορεία των θεμάτων που αφορούν κάθε περιοχή του Ωραιοκάστρου. «Πιστεύω στη συνεργασία και στη διαρκή επικοινωνία του δημάρχου και των συνεργατών του με τους πολίτες, τους φορείς και τους συλλόγους», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης γνωστοποίησε πως ένα μήνα πριν τις εκλογές θα πραγματοποιηθεί μια δεύτερη συνάντηση με τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου (όπως και με τους κατοίκους των άλλων κοινοτήτων) όπου ο ίδιος –αφού μελετήσει τις εφικτές λύσεις- θα δεσμευτεί γι’ αυτές με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης για την επίλυση των προβλημάτων που ήδη τέθηκαν υπόψη του κατά τον πρώτο γύρο των ανοιχτών συζητήσεων.

Μη εμπλοκή στις κοινοτικές εκλογές ανάδειξης τοπικών συμβούλων εκτός ΔΕ Ωραιοκάστρου

Στην ομιλία του ο Ανέστης Πολυχρονίδης επισήμανε ακόμη ότι «ο σεβασμός μας προς τις τοπικές κοινωνίες δεν εξαντλείται στη δράση ‘’Μιλήστε με τον Ανέστη’’». Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την απόφαση της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» να μην προχωρήσει στην κατάρτιση παραταξιακών ψηφοδελτίων στις τοπικές εκλογές για τα κοινοτικά συμβούλια στις ημιαστικές/ημιαγροτικές περιοχές του δήμου, δηλαδή στις 7 κοινότητες. Η «Συνεργασία Τώρα» θα έχει δικό της ψηφοδέλτιο στις τοπικές εκλογές μόνο για τη Δημοτική Ενότητα Ωραιοκάστρου.

«Δεν θέλουμε να διχάσουμε τις τοπικές κοινωνίες, καθώς τα προβλήματα των κοινοτήτων δεν έχουν παραταξιακό χρώμα. Είναι τουλάχιστον παράδοξο να ‘’κατεβαίνουν’’ επτά συνδυασμοί σε ένα μικρό εκλογικό σώμα, όπως αυτό των κοινοτήτων, όπου εκτός από την κάλπη για εκλογή δημάρχου και δημοτικών συμβούλων, θα στηθεί και δεύτερη κάλπη για την ανάδειξη αποκλειστικά των τοπικών κοινοτικών συμβούλων», δήλωσε ο Ανέστης Πολυχρονίδης και πρόσθεσε: «Θα αφήσουμε τις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν ελεύθερα και χωρίς χειραγώγηση, ως κοινοτικούς άρχοντες τους καταλληλότερους, τους πιο ικανούς και τους πιο αγαπητούς. Και δεσμεύομαι ότι ως δήμαρχος, χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς σε ‘’δικούς μας’’ και σε ‘’άλλους’’, θα συνεργαστώ άριστα μαζί τους. Θα δώσουμε όλοι μαζί τη δύσκολη μάχη της καταπολέμησης των προβλημάτων».

15 views0 comments

Comments


bottom of page