top of page
  • Writer's pictureΠεριοδικό "Ωραίο"

Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» έρχεται στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» του Δ. ΩραιοκάστρουΤο λαμπερό φως της πανσελήνου έλουσε με μαγευτικό τρόπο τις μελωδίες και την υπέροχη φωνή του Ορφέα Περίδη στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Δημοτικό Σχολείο Λητής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022».Εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής απόλαυσαν στη σκηνή τον αγαπημένο καλλιτέχνη, που εμφανίστηκε μαζί με την Σουσάνα Τρυφιάτη, τον Θοδωρή Δαμουράκη, τον Κώστα Αρσένη και Γιάννη Ριζόπουλο.

Το κοινό καλωσόρισε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα, η οποία ανέφερε ότι η πρωτοβουλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, να διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους πολίτες και πλέον το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» καθιερώνεται ως πολιτιστικός θεσμός.Η κ. Ζάπρα ευχαρίστησε την Κοινότητα Λητής, τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Λητής, τον αθλητικό σύλλογο Λητής «Μακεδονικός», την ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου και τους υπαλλήλους του Δήμου για την βοήθεια που προσέφεραν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συναυλία.


Παράσταση για παιδιά στο Δρυμό

Τη σκυτάλη στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» του Δήμου Ωραιοκάστρου παίρνει η θεατρική παράσταση για παιδιά «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες». Η παράσταση θα δοθεί την Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Τσούκες στο Δρυμό με ελεύθερη είσοδο.

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής «Dominus» παρουσιάζουν το έργο του Ιούλιου Βέρν, που ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες». Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής, οι οποίοι μετά τη θεατρική παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά θα δοκιμαστούν σε νέες περιπέτειες.

Ο Γιάννης Παπαθανασίου σκηνοθετεί το κλασσικό αριστούργημα του Ιούλιου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε μια ευφάνταστή διασκευή, που μας μεταφέρει τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμη της θέλησης, της φιλίας, της ομαδικότητας και μας θυμίζει ότι πλούσιος τελικά είναι εκείνος που έχει ζήσει εμπειρίες, έχει ταξιδέψει και έχει καταφέρει να αγαπηθεί και να αγαπήσει.

Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε στο εξωτερικό, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!

Η υπόθεση του έργου

Ο αριστοκράτης, ιδιόρρυθμός και γεμάτος φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει ολόκληρη την περιουσία του ότι μπορεί να πραγματοποιήσει τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μια εποχή όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο. Παρέα με τον πιστό του ακόλουθο, το Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια με αντίπαλό τους το χρόνο, τα απρόοπτα εμπόδια, αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ, που γίνεται η σκιά τους, καθώς τον θεωρεί το βασικό ύποπτο για τη μεγάλη ληστεία της τράπεζας του Λονδίνου. Σταθμός σε αυτό το συναρπαστικό του ταξίδι, θα είναι η συνάντησή του με την Ινδή πριγκίπισσα Αούντα.

Συντελεστές της παράστασης

Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Καλλίτσογλου.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου

Θεατρική Διασκευή: Μαρία Στάβαρη

Μουσική: Γιώργος Αντονώπουλος (Αλγίμωτρα).

INFO:

«Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες»

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022, 21.00, θέατρο Τσούκες

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


19 views0 comments
bottom of page