top of page
  • Writer's pictureΠεριοδικό "Ωραίο"

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι υπηρεσίες του δήμου ΩραιοκάστρουΣε αυξημένη ετοιμότητα σε 24ωρη βάση παραμένουν οι υπηρεσίες του δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς και σήμερα βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα συνεργεία του δήμου Ωραιοκάστρου υπό τον συντονισμό του δημάρχου Παντελή Τσακίρη βρίσκονται στους δρόμους, φροντίζοντας για την αποκατάσταση προβλημάτων και ζημιών που προκλήθηκαν από τη σφοδρή βροχόπτωση η οποία έπληξε την περιοχή χτες το βράδυ.

Τα προβλήματα στον κεντρικό δρόμο Θεσσαλονίκης αποκαταστάθηκαν ήδη από χτες το βράδυ, λίγο μετά τις 22.30, έπειτα και από την επέμβαση ειδικού οχήματος του δήμου Ωραιοκάστρου.

Από το πρωί σήμερα βαρύτητα έχει δοθεί αφενός στον επιφανειακό καθαρισμό φρεατίων από υλικά που παρασύρθηκαν από το βρόχινο νερό και αφετέρου στο κλείσιμο λακκουβών που δημιουργήθηκαν σε δρόμους ως αποτέλεσμα της ορμητικής βροχής.

Στις 7.00 το πρωί ειδικό μηχάνημα του δήμου Ωραιοκάστρου εγκαταστάθηκε στον δρόμο Παλαιοκάστρου – Νεοχωρούδας, προχωρώντας στην αποκατάσταση φθορών και στον καθαρισμό του δρόμου από πέτρες που είχαν μεταφερθεί με τα νερά της βροχής, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην κυκλοφορία.

Προτεραιότητα στα σχολεία

Σε απόλυτη προτεραιότητα τέθηκε από τη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου η ομαλή λειτουργία των σχολείων. Προς αυτή την κατεύθυνση έγινε επικοινωνία με όλες τις σχολικές μονάδες, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης.

Συνεργεία του δήμου χρειάστηκε να επέμβουν στο 4ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου, για να καθαρίσουν τα χώματα που είχαν συγκεντρωθεί στο σχολείο, όπως και στο 1ο και 2ο λύκειο Ωραιοκάστρου, όπου πλημμύρισαν δύο σχολικές αίθουσες.

24ωρη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής

Όπως αποφασίστηκε από τη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου, το τηλέφωνο του εργοταξίου του δήμου 2310 688.514 θα λειτουργήσει σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας, ώστε να απευθύνονται φορείς και πολίτες που επιθυμούν να αναφέρουν κάποιο πρόβλημα ή που ενδεχόμενα έχουν εντοπίσει σημεία τα οποία χρήζουν επέμβασης.

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις ακόλουθες οδηγίες προστασίας:

► ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

Ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.Ελέγξτε τον τρόπο στερέωσης διαφημιστικών πινακίδων που τυχόν έχετε αναρτήσει.Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο, διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο, διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.Αν είστε μέσα στη θάλασσα, βγείτε αμέσως έξω.

► ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

22 views0 comments

Comentários


bottom of page