top of page
  • Writer's pictureΠεριοδικό "Ωραίο"

Συνέντευξη τύπου του Αστέριου Γαβότση: «Η επόμενη ημέρα στο Ωραιοκάστρου έχει ήδη ξεκινήσει για εμάςΑστέριος Γαβότσης: «Η επόμενη ημέρα στο Ωραιοκάστρου έχει ήδη ξεκινήσει για εμάς»

Έργα 45 εκατ. Ευρώ σε εξέλιξη-Προτεραιότητα η μείωση των δημοτικών τελών-Εύρωστος οικονομικά ο Δήμος Ωραιοκάστρου

«Σήμερα κάνουμε ένα δυναμικό ξεκίνημα στον προεκλογικό μας αγώνα που θα μας οδηγήσει στην ανανέωση της εμπιστοσύνης των δημοτών μας. Μέσα από έναν θετικό απολογισμό και μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε είναι σε εξέλιξη, βάζουμε τα θεμέλια για μια βιώσιμη και ρεαλιστική πορεία ανάπτυξης. Μια ανάπτυξη σε μια νέα εποχή με υγιέστατα οικονομικά και με μια διαχείριση που μας δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψουμε μέσα από έργα και παρεμβάσεις ένα αναπτυξιακό στον δημότη. Στο πλαίσιο αυτό θα εξετάσουμε και την προοπτική της ορθολογικής μείωσης των δημοτικών τελών» επισήμανε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο υποψήφιος και νυν Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

Ο κ. Γαβότσης τόνισε πως «τα τελευταία 4 χρόνια αγωνιστήκαμε με στρατηγικό σχεδιασμό μακράς πνοής και τελικά καταφέραμε να εξυγιάνουμε απολύτως τα οικονομικά του δήμου μας, σε ένα δυσχερές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, αλλά και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών της ευρύτερης περιοχή του Ωραιοκάστρου. Πολλά έργα έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης ή εκτελούνται ή έχουν ήδη αποπερατωθεί. Ο Δήμος Ωραιοκάστρου έχει σήμερα στέρεες βάσεις και κυρίως μία «βεντάλια» έργων που φτάνουν σε κόστος τα 45 εκατ. ευρώ».

Κεντρική στρατηγική του Δήμου Ωραιοκάστρου για την επόμενη τετραετία είναι πως κανένα σχέδιο και κανένα μεγάλο έργο δεν θα πραγματοποιείται χωρίς διαβούλευση με τους πολίτες.

Μέσα από σχετική πλατφόρμα συμμετοχής και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, ο πολίτης θα συμμετέχει και θα συνδιαμορφώνει την στρατηγική και την λειτουργία του Δήμου.

Παράλληλα, η πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών και η απλούστευση των διαδικασιών θα πραγματωθεί:

– αξιοποιώντας εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας (Βελτιώνω την Πόλη μου, προσωποποιημένη ενημέρωση μέσω έξυπνων ειδοποιήσεων και ηλεκτρονικές πληρωμές).

– με την εγκατάσταση ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαχείρισης αιτημάτων του πολίτη.

– με το ηλεκτρονικό σύστημα διακίνησης εγγράφων (ήδη έχει εγκατασταθεί στο Δήμο).

– με τη συμμετοχή του Δήμου σε πρόγραμμα για την απλούστευση και τυποποίηση των διαδικασιών. Στόχος είναι στο τέλος του 2019 να μη διακινείται μέσα στο Δήμο κανένα έγγραφο σε έντυπη μορφή.

– με τη συμμετοχή του Δήμου σε δράσεις συμμετοχικού προϋπολογισμού. Ο προϋπολογισμός μας θα είναι πλήρως διαθέσιμος σε όλους, σε πραγματικό χρόνο μέσω του διαδικτύου.

Την ίδια στιγμή, πολλά έργα έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης ή εκτελούνται ή έχουν ήδη αποπερατωθεί.

Πρόσφατα, το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την ένταξη των έργων αποχέτευσης των οικισμών Μεσαίου και Φιλαδέλφειας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 4.730.229,13 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Μεσαίου και Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς και την κατασκευή εξωτερικού συλλεκτήριου αγωγού, ο οποίος θα συνδέεται με τονσυλλεκτήρα των οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας. Τα λύματα θα οδηγούνται στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, έχουν προχωρήσει μία σειρά από άλλα έργα, όπως η ύδρευση της Μυγδονίας, που είναι ένα έργο 4 εκατ. ευρώ, το έργο των 3,1 εκατ. ευρώ για την διαχείριση των όμβριων υδάτων σε όλο τον Δήμο Ωραιοκάστρου, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος, τα 12 εκατ. ευρώ που διατίθενται για νέα σχολεία σε όλο το Δήμο και τα 3,1 εκατ. ευρώ για την αλλαγή αμιαντοσωλήνων στην Μυγδονία και πάλι από το πρόγραμμα Φιλόδημος.

Άλλη μεγάλη παρέμβαση είναι η συντήρηση της Συμμαχικής Οδού, που είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την εξυπηρέτηση της Βιομηχανικής Περιοχής και των χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι καθημερινά διέρχονται από την περιοχή με τα οχήματα τους. Με το έργο αυτό επιλύονται ζητήματα ασφάλειας, λειτουργικότητας και ποιότητας στην κίνηση των οχημάτων. Το έργο της συντήρησης της Συμμαχικής Οδού έχει δημοπρατηθεί, έχει επιλεγεί ο ανάδοχος και βρίσκεται στο τελικό στάδιο του πριν ξεκινήσει. Με μελέτη που συνέταξε ο Δήμος Ωραιοκάστρου, το έργο προϋπολογισμού 1.200.000€ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%), περιλαμβάνει: αποκατάσταση – επισκευή των φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος (λακκούβες- καθιζήσεις- παραμορφώσεις), καθώς και των λοιπών στοιχείων ασφαλείας της οδού, ενώ δεν θα γίνει καμία αλλαγή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της σε κανένα τμήμα της.

«Αλλαγή σελίδας» για τον Δήμο Ωραιοκάστρου υπάρχει και στον τομέα της καθαριότητας, όπου η προμήθεια νέου εξοπλισμού και η παροχή ανταποδοτικών υπηρεσιών στους δημότες, αλλάζουν καθολικά τα δεδομένα.

Με πρωτοβουλίες της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας αναβαθμίζεται η επικοινωνία με τους πολίτες και ξεκινά η εφαρμογή ενός συστήματος όπου όλοι οι δημότες θα έχουν την δυνατότητα να συμβάλλουν κι αυτοί στην καλυτέρευση της εικόνας του Δήμου.

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου προχώρησε στην αγορά δύο υπερσύγχρονων σαρώθρων, που με την συχνή τους παρουσία στους δρόμους, συμβάλλουν στη βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Επίσης, άμεσα ολοκληρώνεται και η προμήθεια ενός σαρώθρου με πεζό χειριστή, που είναι ένα σύγχρονο, αθόρυβο και οικολογικό μηχάνημα, που θα επιτρέπει τον καθαρισμό και των πιο στενών δρόμων.

«Οι δημότες μας έδωσαν την δύναμη το 2014 να φέρουμε έργα 45 εκατ. ευρώ στον τόπο μας. Τώρα θα μας δώσουν την δυνατότητα αυτά τα χρήματα να γίνουν έργα και να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ. Δίνουμε νέα ώθηση στην διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου με νέους υποψήφιους, καθώς και με τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών. Για μας, η επόμενη μέρα στο Δήμο Ωραιοκάστρου έχει ήδη ξεκινήσει από σήμερα», κατέληξε ο κ. Γαβότσης.

10 views0 comments
bottom of page