• Περιοδικό "Ωραίο"

H έλλειψη οδικής ασφάλειας «καίει» τους κατοίκους της Ν. ΦιλαδέλφειαςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H έλλειψη οδικής ασφάλειας «καίει» τους κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας- Τι ζήτησαν από τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη ο οποίος σήμερα (15/2) το απόγευμα θα βρίσκεται στον Δρυμό

Στο έλεος των ασυνείδητων οδηγών οι οποίοι διέρχονται με υψηλές ταχύτητες μέσα από τη Ν. Φιλαδέλφεια βρίσκονται οι κάτοικοι του χωριού και, κυρίως, τα παιδιά που δεν μπορούν να διασχίσουν τον κεντρικό δρόμο με ασφάλεια ούτε να παίξουν αμέριμνα στην πλατεία του χωριού. Το θέμα αυτό «καίει» τους κατοίκους οι οποίοι το ιεράρχησαν στην πρώτη θέση μεταξύ των προβλημάτων που τους απασχολούν στη συνάντηση που είχαν με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη, το απόγευμα της Πέμπτης (14 Φεβρουαρίου)

Ήταν η τρίτη ανοιχτή συζήτηση «Με τον Ανέστη» στη διάρκεια της οποίας πολλοί κάτοικοι του Ν. Φιλαδέλφειας έθεσαν υπόψη του Ανέστη Πολυχρονίδη και μια σειρά άλλων ζητημάτων όπως η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου και ο ελλιπής φωτισμός. Όπως είπαν χρειάζεται συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο για να πηγαίνουν στα χωράφια τους ή στη λίμνη, ενώ όσον αφορά στον φωτισμό, παρότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του εξοπλισμού αυτός δεν λειτούργησε ποτέ διότι επιτήδειοι έκλεψαν τα καλώδια! Μίλησαν ακόμη για το πρόβλημα της αστικής συγκοινωνίας (τόσο όσον αφορά στη σύνδεση με το κέντρο του δήμου όσο και με τη Θεσσαλονίκη), ενώ έθεσαν και άλλα θέματα της καθημερινότητας όπως η πρόσφατη αντικατάσταση -με την οποία διαφωνούν- των κάδων απορριμμάτων με μεγαλύτερους. «Το καλοκαίρι θα μας φάνε τα σκουλήκια», είπαν χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως οι μικροί κάδοι πλένονταν από τους ίδιους τους κατοίκους κάτι που δεν θα μπορεί να γίνεται πλέον, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθαριότητά τους, κυρίως, σε περιόδους με υψηλές θερμοκρασίες.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» άκουσε όλες τις απόψεις και τις προτάσεις των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας και δεσμεύτηκε πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν πριν τις δημοτικές εκλογές θα ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης τις οποίες θα υλοποιήσει ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Δεσμεύτηκε επίσης να προχωρήσει άμεσα –ως μηχανικός Χωροταξίας- μαζί με τους συνεργάτες του σε αυτοψία στον κεντρικό δρόμο και στην πλατεία προκειμένου να διαμορφώσει την πιο εφικτή λύση για την ασφάλεια των πεζών. Και αυτή η πρόταση θα περιληφθεί στο πρόγραμμα δράσης που θα ανακοινώσει ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Σήμερα (15/2) στον Δρυμό και αύριο στο Μεσαίο

Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε» ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης και τα στελέχη της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» συνεχίζουν αυτές τις μέρες τις ανοιχτές συζητήσεις σε όλες τις κοινότητες και σε όλους τους οικισμούς του διευρυμένου δήμου.

Η επόμενη –τέταρτη- ανοιχτή συζήτηση «Με τον Ανέστη» θα πραγματοποιηθεί στον Δρυμό, σήμερα, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, στο ΚΑΠΗ, και η πέμπτη συζήτηση αύριο, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο Μεσαίο (στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου), στις 5 το απόγευμα.
78 views0 comments