top of page
  • Writer's pictureΠεριοδικό "Ωραίο"

H δημοτική αρχή δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες για τα Κ.Δ.Α.Π. και τους παιδικούς σταθμούςΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΚΔΑΠ

& ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Δημότη, δημότισσα, κάτοικε Δήμου Ωραιοκάστρου

H δημοτική αρχή δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες για τα Κ.Δ.Α.Π. και τους παιδικούς σταθμούς

Έχετε σίγουρα ακούσει ότι η δημοτική αρχή έκλεισε στις 31/8/2020 ένα Κ.Δ.Α.Π. και δυο παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.

Ξέρετε όμως όλη την αλήθεια; πίσω από τις κινήσεις της; Μάλλον όχι. Ξέρετε για ποιόν λόγο έκλεισαν δομές που με τόσο κόπο (και χρήματα) δημιουργήθηκαν; Ξέρετε για ποιόν λόγο τα παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων οδηγούνται στις ιδιωτικές δομές; ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ !

§ Οι δομές που έκλεισαν ήταν ζημιογόνες; ΟΧΙ! Οι δομές που έκλεισαν λειτουργούσαν πέρσι με 100% (και παραπάνω από αυτό) πληρότητα. Τον τελευταίο χρόνο η δημοτική αρχή έκανε μια προσπάθεια να απαξιώσει τις δημοτικές δομές. Παρά το γεγονός ότι οι επιδοτήσεις έτρεχαν, όμως οι δομές μας δεν είχαν ούτε καν τα απαραίτητα υλικά, ούτε καν την γραφική ύλη, ούτε καν θέρμανση! Με πολύ προσωπικό -ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ- κόπο από την πλευρά των εργαζομένων συνέχιζαν να είναι βιώσιμες και ανταγωνιστικές με τους ιδιώτες. .

§ Οι υπάλληλοι που απολύθηκαν ανήκαν στις δομές που έκλεισαν; ΟΧΙ! Οι περισσότεροι υπάλληλοι που έχασαν την δουλειά τους ανήκαν σε δομές που η δημοτική αρχή αποφάσισε να κρατήσει ανοιχτές. Η δημοτική αρχή επέλεξε τους εργαζόμενους που εκείνη ήθελε, με τα κριτήρια που εκείνη ξέρει… Μόνο εκείνη τα ξέρει όμως; Όλοι γνωρίζουμε ποια ήταν τα κριτήρια… Κριτήρια ημετερισμού! Η δημοτική αρχή λειτουργεί ως αν ο Δήμος μας είναι το τσιφλίκι της! Κρατάει μάλλον αυτούς που της αρέσουν και απολύει εκείνους που δεν την βολεύουν.

§ Ποιοι είναι εκείνοι που απολύθηκαν; Είναι υπάλληλοι που εργάζονταν σε δομές που αυτή τη στιγμή λειτουργούν. Τόσο απλά, δημοκρατικά και αδιάφθορα! Είναι γυναίκες που ανήκουν σε μονογονεϊκές οικογένειες και μητέρες τριών παιδιών, που μεγάλωναν τα παιδιά τους από αυτήν την δουλειά… Είναι γυναίκες με ζητήματα υγείας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Όπως και να έχει όλες εμείς μέναμε και υπομέναμε για μήνες ολόκληρους απλήρωτες, βάζαμε χρήματα από την τσέπη μας, προκειμένου τα παιδιά του δήμου να μπορούν να έχουν βασικά υλικά.

Κάποιες από εμάς δούλευαν σε δύο δουλειές για να επιβιώσουν τις πολύμηνες απληρωσιές της ΔΗ.Κ.Ε.Ω.. Εμάς, λοιπόν, αγαπητοί δημότες η δημοτική αρχή αποκάλεσε σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου ΑΡΓΟΜΙΣΘΕΣ. Πότε επισκέφτηκε η δημοτική αρχή έστω και μία από τις δομές μας; Για να μπορεί να κρίνει τη δουλειά μας;

§ Η δημοτική αρχή προσπάθησε για να μείνουν ανοιχτές οι δομές; ΟΧΙ! Η δημοτική έκλεισε ανερυθρίαστα τις δομές με πληρότητα. Έκλεισε τις δομές σχεδόν ένα μήνα πριν ολοκληρωθούν οι εγγραφές. Ανάγκασε γονείς να στέλνουν με λεωφορείο σε άλλο χωριό τα παιδιά τους (νήπια). Προφανώς οι περισσότεροι γονείς δεν συμφώνησαν και πήγαν τα παιδιά τους σε ιδιωτικές δομές με αποτέλεσμα την διαφυγή voucher και την οικονομική ζημία για τον δήμο! Παρά την νομοθετημένη κρατική χρηματοδότηση, η δημοτική αρχή αρνείται να ξανανοίξει τις δομές. Απαξιώνει τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ωραιοκάστρου εν γνώσει της!

Τους διαμηνύουμε ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Θα μας βρουν απέναντί τους!

Δημότη, Δημότισσα σας θέλουμε όλους δίπλα μας!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΚΔΑΠ

& ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Θεσσαλονίκη 16/10/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναβολή της απόφασης για το κλείσιμο του Κ.Δ.Α.Π. και των δύο παιδικών σταθμών του Δήμου μας ζήτησε για δεύτερη φορά από το Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη της δημοτικής αρχής και πέρασε τελικά μαζί με τη στήριξη και της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας». Η απόφαση (ακόμα και με την συνδρομή της παράταξης «Δύναμη Δημιουγίας) πέρασε οριακά με 16-14.

Η απόφαση του διοικητικού οργάνου της ΔΗΚ.Ε.Ω. δεν μπορεί να έχει ισχύ χωρίς την επικύρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως οι 10 συναδέλφισσες συνεχίζουν να βρίσκονται στο δρόμο λόγω αυτής της ανεπικύρωτης απόφασης. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Τι ακόμα έχει να περιμένει η δημοτική αρχή για να πάρει μία απόφαση; Επικαλείται την ανεύρεση οικονομικών πόρων, όμως η κρατική επιχορήγηση έχει ήδη δοθεί όπου έχει ζητηθεί και οι Δήμοι ανά την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει να τη χρησιμοποιούν… Ποιο ακριβώς οικονομικό θέμα επικαλείται λοιπόν η δημοτική αρχή; Για ποιον λόγο έκλεισε κοινωνικές δομές κατάμεστες από παιδιά; Πώς μπορεί και προχωρά ελαφρά τη καρδία σε αυτούς τους καιρούς σε απολύσεις τόσων εργαζομένων και μάλιστα με αδιαφανή κριτήρια;

Ίσως η δημοτική αρχή επέλεξε και πάλι την αναβολή προκειμένου να κερδίσει κι άλλο χρόνο για να «εφεύρει» νομικά επιχειρήματα για την στήριξη της ανυπόστατης απόφασης του οργάνου της ΔΗ.Κ.Ε.Ω.. Ίσως πάλι προσπαθεί να περάσει ξεχωριστά το κλείσιμο των δομών μας προκειμένου να έχει ένα ακόμη επιχείρημα για να μας αποκαλεί αργόμισθες! Της δηλώνουμε όμως δημοσίως ότι θα μας βρει μπροστά της! Τα νομικά τερτίπια δεν θα βοηθήσουν να καλύψει τις μάλλον μεροληπτικές αποφάσεις της. Οι δομές του Δήμου επιτελούσαν και πρέπει επιτελούν κοινωφελές κοινωνικό έργο και αυτό το έργο να μείνει ανέγγιχτο από την δημοτική αρχή!

Εργαζόμαστε για 17 χρόνια στην ΔΗ.ΚΕ.Ω. δεν θα κουραστούμε να παλεύουμε την αδικία που συντελέστηκε εις βάρος μας και εις βάρος των παιδιών και των οικογενειών των δημοτών! Το χρήμα των πολιτών που συχνά επικαλείται η δημοτικήαρχή να μην το επικαλείται επιλεκτικά…

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τις απολυμένες!

Αφορά όλους τους δημότες του δήμου Ωραιοκάστρου!

79 views0 comments

Comments


bottom of page