top of page
  • Writer's pictureΠεριοδικό "Ωραίο"

H Λητή ήταν ο δεύτερος «σταθμός» της «Πορείας προς τη Νίκη» για τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου...H Λητή ήταν ο δεύτερος «σταθμός» της «Πορείας προς τη Νίκη» για τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη ο οποίος το πρωί της Κυριακής (12/5) πραγματοποίησε και περιοδεία στη Μυγδονία

Απαντήσεις στα προβλήματα που του είχαν θέσει οι κάτοικοι της Λητής στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου ανοιχτών συζητήσεων «Μιλήστε με τον Ανέστη» έδωσε το πρωί της Κυριακής (12/5) ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος στη συνέχεια, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα», πραγματοποίησε περιοδεία σε περιοχές της Μυγδονίας.

Η Λητή ήταν ο δεύτερος «σταθμός» των εκδηλώσεων με σύνθημα «Η νέα Δημαρχία στο πλευρό σας», ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου. Στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης ο κ. Πολυχρονίδης δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, πως στις άμεσες προτεραιότητές του είναι η επίλυση του προβλήματος υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λητής οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κακή ποιότητα νερού και την παλαιότητα του δικτύου. Επίσης, υποσχέθηκε καλύτερες κοινωνικές υπηρεσίες και διαβεβαίωσε πως θα ασκήσεις πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου επισήμανε ακόμη πως θα ασχοληθεί άμεσα με τη δυνατότητα κατασκευής πεζοδρομίων για την ασφάλεια των πεζών -κυρίως των μαθητών, καθώς και με την επίλυση των προβλημάτων οδοποιίας που υπάρχουν στη Λητή και αφορούν κυρίως απομακρυσμένες κατοικίες και επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμά του που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, λειτουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας, καθώς και στήριξη των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων με τη μόνιμη χρηματοδότησή τους από τον προϋπολογισμό του δήμου με βάση τη δυναμικότητά τους.

Ο κ. Πολυχρονίδης περιέγραψε ακόμη το σχέδιό του για τα αδέσποτα ζώα και για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, ενώ διαβεβαίωσε πως «εμείς θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα». Όπως είπε χαρακτηριστικά οι ανοιχτές συζητήσεις θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου οι πολίτες να ενημερώνονται από τη διοίκηση του δήμου για την εξέλιξη όλων των θεμάτων που τους αφορούν.

Ισχυρή εντολή

Ο κ. Πολυχρονίδης κάλεσε τους κατοίκους του Λητής να εμπιστευθούν τον ίδιο και την ομάδα με την οποία «κατεβαίνει» στις εκλογές και να δώσουν «ισχυρή εντολή» στη «Συνεργασία Τώρα», ώστε, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας».

Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» οι οποίοι κατεβαίνουν στη Δημοτική Ενότητα Μυγδονίας στην οποία ανήκουν ο Δρυμός, η Λητή και το Μελισσοχώρι. Πρόκειται για τους: Γκόκτση –Θεοδώρου Ελένη, Γόγαλη Μαγδαληνή, Καραστερίου Αστέριο του Δημητρίου, Καρατζιά Χρήστο, Κουρουκλίδη Χρήστο, Λαζαρίδη Ηλία, Λιάπη Ιωάννη. Μπόλα Αστέριο, Μπουζίκα -Γκατζόλα Φωτεινή, Ναζίρη Ανδρονίκη, Νικολαϊδου -Χατζηευαγγέλλου Παναγιώτα (Γιώτα), Παρισόπουλο Γεώργιο, Πασσιά Νικόλαο, Χατζηαγόρου Γεώργιο.

Ο κ. Πολυχρονίδης επισήμανε ακόμη πως η «Συνεργασία Τώρα» -πιστή στην αρχική της δέσμευση- δεν «κατεβάζει» συνδυασμό για τα τοπικά συμβούλια των μικρών κοινοτήτων παρά μόνο για το τοπικό στην Κοινότητα Ωραιοκάστρου των 25.000 κατοίκων. «Δεν θέλαμε να διχάσουμε τις μικρές τοπικές κοινωνίες, την επιλογή των οποίων εμπιστευόμαστε και θα σεβαστούμε ως δημοτική αρχή. Εμείς θα συνεργαστούμε με όλους όσοι εκλεγούν στα τοπικά συμβούλια των Κοινοτήτων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυχρονίδης κάτι που επανέλαβε και λίγο αργότερα στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης του ανεξάρτητου συνδυασμού που διεκδικεί την ψήφο των δημοτών στο τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Δρυμού.

Στη διάρκεια της σημερινής περιοδείας του στη Μυγδονία ο κ. Πολυχρονίδης επισκέφθηκε, επίσης, τον παιδικό σταθμό της Λητής όπου η ΔΗΚΕΩ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ωραιοκάστρου) διοργάνωσε τη γιορτή της μητέρας με τη συμμετοχή των παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς Δρυμού, Λητής και Μελισσοχωρίου. Εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΩ, Ηλία Ζιακούλη και με μητέρες των παιδιών οι οποίες είχαν σήμερα την τιμητική τους. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου όπου πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις παράλληλα με τη λειτουργία ανθοέκθεσης. Ευχήθηκε χρόνια πολλά στις μητέρες και στις γιαγιάδες με τις οποίες συναντήθηκε εξαίροντας τον ρόλο που διαδραματίζουν στην οικογένεια και στην ανατροφή των παιδιών. Ακολούθως πραγματοποίησε περιοδεία στο Μελισσοχώρι όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους.Πορεία προς τη Νίκη

Η «Πορεία προς τη Νίκη» για τον Ανέστη Πολυχρονίδη συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς τη Ν. Φιλαδέλφεια (σήμερα, 12/5, στις 7 μμ, στο Κελεσόγλειο), το Πετρωτό (αύριο, Δευτέρα 13/5, στις 8 μμ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου), τον Μονόλοφο (την Τρίτη 14/5 στις 8 μμ), τον Πεντάλοφο (το Σάββατο 18/5 στις 9.30μμ), τη Νεοχωρούδα (την Τρίτη 21/5 στις 8 μμ) και τον Δρυμό (την Τετάρτη 22/5 στις 8 μμ), ενώ την Τετάρτη (15/5), στις 8 μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο κτίριο «Παύλος Μελάς», στο Παλαιόκαστρο,

93 views0 comments

留言


bottom of page