top of page
  • Writer's pictureΠεριοδικό "Ωραίο"

«O δεκάλογος της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο- Τα Ναι και τα Όχι του διαδικτύου»


Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» Θεσσαλονίκης, έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην εκπαιδευτική του αποστολή, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου, εγκαινίασε μία σειρά διαδικτυακών ομιλιών/συζητήσεων με τίτλο: Συζητήσεις τη Δευτέρα - MondayTalks.

Πρόκειται για μηνιαίες διαδικτυακές ομιλίες/συζητήσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της θετικής σκέψης και ψυχολογίας, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ενθάρρυνση των μαθητών να θέτουν στόχους και να αγωνίζονται για αυτούς. Οι ομιλίες απευθύνονται τόσο σε μαθητές όσο και σε γονείς.

Διακεκριμένες προσωπικότητες προσκαλούνται από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» και συμμετέχουν σε διαδικτυακές συζητήσεις, με την παρουσία της Γενικής Υποδιευθύντριας του Κολεγίου, κ. Αλεξάνδρας Λαπουρίδου, και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου – Λυκείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρίας OlympiaElectronics, κ. Δημήτρη Λακασά.

Τη Δευτέρα, 29Μαρτίου 2021, στις 19:00, ο κ.Εμμανουήλ Σφακιανάκης,Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ., Ιδρυτής και Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi), Ειδικός Ερευνητής-Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, Ιδρυτής του τμήματος Ηλεκτρονικής Δίωξης της ΕΛ.ΑΣ.και η κ. Kαλλιόπη Ιωάννου, Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi), Κλινική Εγκληματολόγος Σύμβουλος Οικογένειας και Υποστήριξης Θυμάτων, Υποψήφια Διδάκτωρ Εγκληματολογίας στο πανεπιστήμιο του Essex,θα είναι ομιλητές στις Συζητήσεις τη Δευτέρα – MondayTalks. Η διαδικτυακή αυτή συνάντηση θα έχει θέμα:

«O δεκάλογος της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο- Τα Ναι και τα Όχι του διαδικτύου»

ΧορηγοίΕκδήλωσης:

Σύνδεσμος Εκδήλωσης:https://www.livemedia.gr/delasalletalks3


Βιογραφικά στοιχεία των ομιλητών

Εμμανουήλ Σφακιανάκης

Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ.

Ιδρυτής και Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi)

Eιδικός Ερευνητής-Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων

Ιδρυτής του τμήματος Ηλεκτρονικής Δίωξης της ΕΛ.ΑΣ.


Ο Αντιστράτηγος ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκης εργαζόταν στην Αστυνομία -34- έτη εκ των οποίων τα -23- ασχολείτο με τη διερεύνηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων. Η καριέρα του στην ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2017, στιγμή η οποία τον βρήκε ως leader Ευρώπης και επικεφαλής τεσσάρων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Κατά τη διάρκεια των ετών 2015 και 2016, ηγείται των παρακάτω Ευρωπαϊκών Επιχειρησιακών Δράσεων, στο πλαίσιο προτεραιότητας EMPACT (European Multi - disciplinary Platform Against Criminal Threats) της Europol:

1. «Ενημέρωση Πολιτών και Ιδιωτικού Τομέα σε θέματα απατών με κάρτες Πληρωμής» - (Στην οποία ηγήθηκε δύο φορές),

2. «Αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών για κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει σε φορητές συσκευές»,

3. «Παιδική Σεξουαλική Εκμετάλλευση: Διαδικτυακή έρευνα των απειλών ΠΣΕ μέσω φορητών συσκευών».

Έχει συμμετάσχει ως βασικός ομιλητής από το 2001 έως 2016 σε 875 συνέδρια, Εθνικά και Διεθνή, της INTERPOL - EUROPOL - Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων - Διεθνών Οργανισμών κ.ά. Έχει χειρισθεί περισσότερες από 10.000 σοβαρές υποθέσεις σε σύνολο 28.000 που αφορούν το κυβερνοέγκλημα.

Σπούδασε Ανάλυση και Προγραμματισμό Η/Υ. Εκπαιδεύθηκε στο Λονδίνο στο έγκλημα του Πλαστικού χρήματος (Plastic Crime) και στο FBI σε θέματα για Τρομοκρατία στο διαδίκτυο (Cyber Terrorism). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων στις «Ποινικές Επιστήμες» και στην «Εγκληματολογία» του Τμήματος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Είναι καθηγητής στο ΠΑ.ΠΕΙ, στην Αστυνομική Ακαδημία και στην Εθνική Σχολή Δικαστών.

Είναι ο εμπνευστής της εφαρμογής CYBERKID, για την οποία βραβεύτηκε στο Mobility Forum & Apps Awards 2015 με το Χρυσό Βραβείο.

Είναι συνιδρυτής της εταιρείας GDPR Greece. Ακόμα, είναι ιδρυτής και πρόεδρος του CSI INSTITUTE, που έχει έδρα την Αθήνα και σκοπό να δημιουργήσει σε κάθε πόλη της χώρας μας ένα ινστιτούτο που θα ασxολείται με την εκπαίδευση των παιδιών μας στην ασφαλή πλοήγηση του διαδικτύου, αλλά και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από εξειδικευμένες δράσεις ανά επαγγελματική ομάδα.

Είναι συγγραφέας των έργων:

1. Εθισμός στο διαδίκτυο και άλλες διαδικτυακές συμπεριφορές

2. Ο κώδικας του Διαδικτύου

3. Τα κλειδιά του Διαδικτύου

4. Γονείς, παιδί και Διαδίκτυο

5. Ο Μπεν και η ταμπλετοπαγίδα

6. Ο Μπεν και η μαγική οθόνη

7. Ο Μπεν και το cyberbullying.

Τα τρία τελευταία αποτελούν παιδική σειρά βιβλίων, η οποία μόλις κυκλοφόρησε.

Έχει λάβει, μέχρι το 2016, 90 τίτλους τιμής, τόσο από ιδιωτικούς όσο και δημόσιους φορείς. Ανάμεσα σε αυτούς έχει λάβει τίτλους τιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Ακαδημία Αθηνών για την ιδιαιτέρως μεγάλη κοινωνική του προσφορά, από τη UNICEF ως ο «άνθρωπος των παιδιών» και από το FBI -3- φορές για διερεύνηση διαδικτυακών εγκλημάτων, κ.ά.


Kαλλιόπη Ιωάννου

Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi)

Κλινική Εγκληματολόγος

Σύμβουλος Οικογένειας και Υποστήριξης Θυμάτων

Υποψήφια Διδάκτωρ Εγκληματολογίας στο πανεπιστήμιο του Essex


Η Καλλιόπη Ιωάννου είναι ιδρύτρια του Traumahelp, του πρώτου ελληνικού κέντρου για την αποκατάσταση του ηλεκτρονικού τραύματος, και του ΤheNextU, μιας διαδικτυακής κοινότητας για την προάσπιση και την εκπαίδευση σε θέματα ψυχικής υγείας. Eίναι υποψήφια Διδάκτωρ Εγκληματολογίας στο πανεπιστήμιο του Εssex στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σπούδασε Kλινική Εγκληματολογία στο Πανεπιστήμιο του Leicester με τιμητικές διακρίσεις και εξειδίκευση στο φαινόμενο της εκδικητικής πορνογραφίας και της κυβερνοτρομοκρατίας.

Είναι πιστοποιημένη Coach από τον ηγετικό διεθνή φορέα «AssociationforCoaching». Έχει κλινική εμπειρία στον τομέα του Hλεκτρονικού Τραύματος (εξαρτήσεις από διαδίκτυο/ διαδικτυακούς εκβιασμούς, εκφοβισμούς, παρενοχλήσεις κ.ο.κ), καθώς επίσης και στη Διαχείριση Διαζυγίου- Χωρισμού Γονέων.

Ως Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIInstitute) υποστηρίζει ενεργά και θερμά το όραμα του Ινστιτούτου που προάγει εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς σκοπούς, όπως είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο, καθώς και η εκπαίδευση, η ενεργοποίηση και η επιστημονική έρευνα στο τομέα νέων τεχνολογιών και διαδικτύου.

Παράλληλα, είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο παρελθόν έχει εργαστεί για 7 χρόνια ως δημοσιογράφος, με εξειδίκευση στο αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ και την κάλυψη φαινομένων κοινωνικής παθογένειας, το οργανωμένο έγκλημα και το διαδικτυακό έγκλημα. Έχει εργαστεί σε μέσα ενημέρωσης, όπως είναι η HuffingtonPost, το SKAIRadio, ο ΑlphaTV, η ΕΡΤ TV, ο enikos.gr και η εφημερίδα REAL.

Learn more about me:

3 views0 comments

Comments


bottom of page