top of page
  • Writer's pictureΠεριοδικό "Ωραίο"

Δ. Ωραιοκάστρου: Γυναίκες τιμήθηκαν για την πολύτιμη προσφορά τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση



Γυναίκες που με την παρουσία και το έργο τους άφησαν θετικό αποτύπωμα στην πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου Ωραιοκάστρου τίμησε η δημοτική αρχή του Δήμου Ωραιοκάστρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Τιμήθηκαν οι κυρίες Ειρήνη Τσιταμπάνη - Κέπετζη, Σταυρούλα Μπάρη και Δάφνη Δεληπάλα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Νεοχωρούδας και την παρουσίασε ο δημοσιογράφος, Γιάννης Χαβιανίδης. Κατά την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμων των συνανθρώπων μας, που βρήκαν τραγικό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Στο Δήμο μας η διοίκησή μας έχει γυναίκες σε κομβικές της θέσεις, όχι βάσει μιας λογικής αναγκαστικής ποσόστωσης, αλλά βάσει μιας ειλικρινούς αναγνώρισης των διοικητικών τους ικανοτήτων. Η αφοσίωση των γυναικών στην εξεύρεση λύσεων, η υψηλή τους συναισθηματική νοημοσύνη και η επιδίωξη ομαδικότητας στη λήψη αποφάσεων είναι δεξιότητες που αναβαθμίζουν την ποιότητα του διοικητικού έργου και καθιστούν τις ίδιες κυριολεκτικά πρωταγωνίστριες», τόνισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και πρόσθεσε: «Απευθυνόμενος στις γυναίκες που πρωταγωνιστούν μέσα από την καθημερινή τους εργασία, ώστε ο Δήμος Ωραιοκάστρου να μπορεί πάντα να "φοράει τα καλά του", αλλά και σε κάθε γυναίκα συνδημότισσά μας, θέλω να πω το εξής: Δεν σας σεβόμαστε και δεν σας τιμάμε μόνο για όλα όσα κάνετε, σας σεβόμαστε και σας τιμάμε για όλα όσα είστε!».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ, Κώστας Γιουτίκας.

Τα τιμώμενα πρόσωπα

Η Ειρήνη Τσιταμπάνη - Κέπετζη, μεταξύ άλλων, το 2011 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στον τότε νέο καλλικρατικό Δήμο Ωραιοκάστρου και ανέλαβε την Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, όπου προσέφερε ως το 2014. Συγκινημένη μίλησε για την πορεία της, για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και για το σθένος που χαρακτηρίζει τις γυναίκες όταν βρίσκονται αντιμέτωπες με δυσκολίες. Το βραβείο στην κ. Κέπετζη παρέδωσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεοδώρα Αυγέρη, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία και στο ρόλο των γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Η Σταυρούλα Μπάρη, η επόμενη γυναίκα που τιμήθηκε για την προσφορά της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταξύ άλλων, το 1994 ηγήθηκε ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Νέα Εποχή» και εκλέχτηκε Πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρούδας, μοναδική, υποψήφια και εκλεγείσα σε τέτοια θέση γυναίκα στην Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Η κ. Μπάρη μίλησε για την πορεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τα εμπόδια που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι γυναίκες στις τοπικές κοινωνίες συμμετέχοντας στα κοινά. Το βραβείο στην κ. Μπάρη παρέδωσε η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΠΚΜ, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, η οποία εξήρε το έργο των γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι συνδυάζοντας οικογένεια και επαγγελματισμό κατορθώνουν να προσφέρουν στον τόπο τους από οποιοδήποτε πόστο και αν αναλάβουν.

Η Δάφνη Δεληπάλα, τρίτο τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, το 2006 εκλέχτηκε μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μελισσοχωρίου και από το 2010 μέχρι το 2019 υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου. Κατά τη διάρκεια της θητείας της διετέλεσε αντιπρόεδρος ΔΟΠΠΑΩ, ενώ σε ηλικία 29 ετών ανέλαβε καθήκοντα ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Η κ. Δεληπάλα αναφέρθηκε στη θέση των γυναικών στην κοινωνία και στις ικανότητες που έχουν για να μπορούν να διαχειρίζονται με επιτυχία δύσκολες καταστάσεις. Το βραβείο στην κ. Δεληπάλα παρέδωσε η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και μέλος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Κωνσταντίνα Αδάμου, η οποία τόνισε πώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μεταδοθεί στην κοινωνία το μήνυμα της ενθάρρυνσης των γυναικών για να ασχολούνται με τα κοινά και να προσφέρουν.

Στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το βιογραφικό των γυναικών που τιμήθηκαν: Ειρήνη Τσιταμπάνη - Κέπετζη, Σταυρούλα Μπάρη, Δάφνη Δεληπάλα (https://oraiokastro.gr/d-oraiokastrou-gynaikes-timithikan-gia-tin-polytimi-prosfora-tous-stin-topiki-aftodioikisi/).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μουσικά με το «TRINITY», ένα γυναικείο τρίο ηλεκτρικών εγχόρδων, που αποτελείται από δύο ηλεκτρονικά βιολιά και ένα ηλεκτρικό βιολοντσέλο, που εντυπωσίασε το κοινό με τις μελωδίες του.




66 views0 comments
bottom of page