top of page
  • Writer's pictureΠεριοδικό "Ωραίο"

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗ



ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗ

Δικηγόρος

Καθώς με βασανιστική αργοπορία παρέρχεται σταδιακά η τραυματική για όλους μας οικονομική κρίση που στιγμάτισε, κυρίως, όσους την αντιμετωπίσαμε στην πλέον παραγωγική περίοδο της ζωής μας, νομίζω ότι ένα κυρίως πρόταγμα συμπυκνώνει την αξία της εμπειρίας που αποκτήσαμε με εξαιρετικά μεγάλο κόστος:

«Δεν θα επιτρέψω ποτέ ξανά ο εφησυχασμός, η ανοχή και η άκριτη εμπιστοσύνη σε πρόσωπα και σχήματα, να οδηγήσουν εμένα και τους ανθρώπους που αγαπώ σε παρόμοια κατάσταση».

Με αυτές τις σκέψεις οδηγούμαι να δηλώσω, πλέον απερίφραστα, ότι η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί, σήμερα περισσότερο από ποτέ υποχρέωση, καθώς σημασιοδοτεί την ιδιότητα του «πολίτη» με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου, προϋποθέτοντας τις αρετές της παραγωγικής σύμπραξης και της έλλογης συνευθύνης για κάθε τι που συμβαίνει γύρω μας, αρκεί να μην γίνεται αυτοσκοπός και εμμονή για την διατήρηση θέσεων.

Προσφορότερο πεδίο ανάδειξης της σημασίας της συμμετοχής με παράλληλη εμπέδωση της ουσιαστικής δημοκρατίας, από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, θεωρώ ότι δύσκολα θα μπορούσε να βρεθεί.

Με την ευκαιρία των επόμενων εκλογών για την ανάδειξη των αυτοδιοικητικών θεσμών, οι οποίοι θα πρέπει πλέον να λειτουργήσουν σε εντελώς καινοφανές νομοθετικό καθεστώς, που προϋποθέτει την συνεργασία γύρω από κοινούς στόχους και ευρύτερα αποδεκτές αποφάσεις, καθιστώντας την αυτοδυναμία του ενός και μόνο συνδυασμού ανέφικτο στόχο, είναι η κατάλληλη στιγμή να αποφασίσουμε εάν είμαστε ικανοποιημένοι από την καθημερινότητά μας και κατά πόσο αυτή θα μπορούσε με την συμμετοχή όλων μας να βελτιωθεί.

Ο τόπος που επιλέξαμε να ζούμε διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και περιβάλλεται από φυσικό περιβάλλον αδιαμφισβήτητου κάλλους, έχει όμως πολλές δυνατότητες και περιθώρια να γίνει ποιοτικότερος και πολύ ποιο ευχάριστος, διασφαλίζοντας βελτιωμένη ποιότητα ζωής για μας και τα παιδιά μας, με την δημιουργία και λειτουργία καλύτερων δομών για την υγεία, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την απασχόληση, αλλά και την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων, με την αξιοποίηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου μας, αλλά και τη δημιουργία υποδομών για την εναρμονισμένη στα σύγχρονα δεδομένα, λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας προς εξυπηρέτηση όλων των δημοτών.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται Δημοτική Αρχή αποτελεσματική, στελεχωμένη από ανθρώπους γνώστες και ικανούς να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των αντικειμένων ευθύνης τους, δημιουργικούς, με διάθεση διεκδίκησης πόρων και όχι μόνο, με αποφασιστικότητα, επιμονή και ευελιξία στο χειρισμό υποθέσεων, πάνω από όλα όμως με διάθεση να λειτουργήσουν ως Ομάδα προς όφελος του Δήμου, μπροστά από τα γεγονότα και όχι πίσω από αυτά, με θάρρος, αυταπάρνηση και πρόθεση εθελοντικής στράτευσης για την επίλυση προβλημάτων, χωρίς προσωπικές βλέψεις διαιώνισης της φυσικής παρουσίας οιουδήποτε και δεύτερες σκέψεις, που μοιραία και προς αποφυγή του λεγόμενου «πολιτικού κόστους» οδηγούν στην στασιμότητα, προάγοντας την αναξιοκρατία, την φαυλότητα, τον νεποτισμό και συχνά την διαφθορά.

Έχοντας λοιπόν έντονα προβληματιστεί για τα παραπάνω, αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, θέτοντας υποψηφιότητα με το συνδυασμό ΑΝ.Α.Σ.Α. με επικεφαλής τον Παντελή Σκαρλάτο ως υποψήφιο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, που πιστεύω ότι ως σχήμα με καθαρά αυτοδιοικητικούς στόχους έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά και με την ουσιαστική συμμετοχή όλων όσων μοιραζόμαστε τους ίδιους προβληματισμούς μπορεί να δώσει νέα πνοή, νέα προοπτική στο Δήμο μας!

Ελένη Βαβουλιώτη

Δικηγόρος Θεσσαλονίκης

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον Τομέα Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Παντρεμένη με τον επίσης δικηγόρο Θεσσαλονίκης, Γιώργο Ηλιόπουλο, με τον οποίο είμαστε γονείς τριών ανήλικων τέκνων

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σκόπελο και κατοικώ στο Ωραιόκαστρο από το 2002

Ασχολήθηκα με τα κοινά και την εκπροσώπηση των φυσικών χώρων παρουσίας και δράσης μου κάθε φορά, ως μαθήτρια, ως φοιτήτρια, ως νέα δικηγόρος και τα τελευταία χρόνια ως μητέρα, με τη συμμετοχή μου στα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων φοίτησης των παιδιών μου στο Ωραιόκαστρο και μάλιστα για τέσσερα συνεχή χρόνια ως Πρόεδρος, όπως και στο Δ.Σ. της Ενωσης Γονέων του Δήμου Ωραιοκάστρου.




183 views0 comments
bottom of page