top of page
  • Writer's pictureΠεριοδικό "Ωραίο"

΄΄Μίαν ώβασον κι επεκές κακάντσον΄΄


Δημοτική παράταξη ΄΄Συνεργασία Τώρα΄΄                                                                                 Ωραιόκαστρο 8/1/19

΄΄Μίαν ώβασον κι επεκές κακάντσον΄΄ λέει μια σοφή ποντιακή παροιμία, δηλαδή πρώτα κάνε το αυγό -ολοκλήρωσε την δουλειά σου και μετά κακάρισε -κάνε κοκοκό/πανηγύρισε, για το κατόρθωμά σου!

¨Ολα αυτά μας ήρθαν στο μυαλό διαβάζοντας και ακούγοντας τις τελευταίες 3 ημέρες -μετά την επέλαση του χιονιά, τα κατορθώματα και τις ανούσιες αντιπαραθέσεις των διοικούντων στα ΜΜΕ και με απλούς πολίτες που είχαν ακόμη σοβαρά προβλήματα μετακίνησης, με αποκορύφωμα τον χθεσινοβραδινό αποκλεισμό του Παλαιοκάστρου μέσω της οδού Ιωνίας με τα Διαβατά και την βιομηχανική περιοχή της Σίνδου. Εκατοντάδες ανύποπτοι συμπολίτες μας  επιστρέφοντας από τις δουλειές τους, έπεφταν στις χιονοπαγίδες που δημιουργούσε ο παγωμένος αέρας και δεκάδες από αυτούς εγκλωβίστηκαν μέσα σε όγκους μεταφερόμενου χιονιού και ΄΄γλίτωσαν΄΄ από τα χειρότερα χάρη στην αξιέπαινη προσπάθεια εθελοντών συμπολιτών μας. 

Παράλληλα παραμένουν την τέταρτη ημέρα χωρίς χιονόπτωση οι στίβες χιονιού παντού και σε συνδυασμό με τον παγετό κάνουν την καθημερινή μετακίνηση πεζών-οχημάτων πάνω στο οδόστρωμα επικίνδυνη. Δεν έχουν καθαριστεί ούτε οι χώροι των στάσεων απο τα χιόνια, με αποτέλεσμα να περιμένει ο κόσμος το λεωφορείο πάνω στο δρόμο! 

Καλούμε τους διοικούντες να αφήσουν τις θριαμβολογίες, τις ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις ημετέρων και να εργασθούν για το σύνολο του δήμου βάσει του σχεδιασμού που έχουν κάνει -αν έχουν κάνει ! 

Τέλος θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων μας από πτώσεις παγωμένου χιονιού και σταλακτιτών από τις κεραμοσκεπές των κατοικιών.


Ανέστης Πολυχρονίδης

Δημ. Σύμβουλος

Υπ. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

70 views0 comments
bottom of page